NIS Calling Robotization

Na početku ste karijere i tražite prvo radno iskustvo u IT-u? Želite da primenite stečeno znanje u praksi i to u jednoj od najvećih kompanija u Srbiji? Spremni ste za izazovne projekte? Ako je odgovor pozitivan, onda ste na pravom mestu, jer NIS nastavlja da pruža šansu mladima.

Ovoga puta reč je o studentima tehničkih i računarskih fakulteta (druge, treće, četvrte i pete godine), kao i studentima završnih godina viših škola tehničkog i računarskog usmerenja koji su spremni da učestvuju u svojevrsnom izazovu i kreiraju robota, te time doprinesu robotizaciji poslovnih procesa u NIS-u kroz projekat NIS Calling – Robotization.

Izabrani kandidati biće angažovani u timu za RPA programiranje , a mentori na projektu su eksperti NIS-a angažovani na robotizaciji poslovnih procesa.

Kako se prijaviti?

Prijava za ovaj konkurs NIS-a je veoma jednostavna. Svi zainteresovani koji ispunjavaju navedene uslove mogu se prijaviti u periodu od 2. do 15. februara putem linka.

NIS Calling

Prijavi se do 15.02.

Napravi svog robota i unapredi poslovne procese u našoj kompaniji! Sve što je potrebno da uradiš je da se prijaviš klikom na „Saznaj više“ 🙂

SAZNAJ VIŠE
  • Prednosti programa

    Pre svega, reč je o plaćenom projektu i odabrani kandidati za svoje angažovanje dobijaju mesečnu nadoknadu. Takođe je predviđena mogućnost bonusa na samom kraju projekta ukoliko se ispune određeni uslovi koji se tiču kvaliteta obavljenog zadatka i evaluacije kompetencija učesnika. Značajna prednost je i fleksibilnost projekta, jer će studentima biti omogućeno da rad usklade sa obavezama na fakultetu, da rade od kuće ili po potrebi i dogovoru sa mentorom imaju kraći radni dan. Pored toga, kandidati će imati mentora, odnosno stručnjaka iz tima NIS-a za RPA programiranje sa kojim će raditi po unapred kreiranom planu. I na kraju, otvorena je i mogućnost zaposlenja u NIS-u za učesnike programa ukoliko za to postoji obostrana zainteresovanost i u slučaju da ima otvorenih pozicija za RPA programere u kompaniji.

  • Zadaci i ciljevi

    Izabrani studenti biće angažovani na robotizaciji poslovnih procesa, u skladu sa biznis potrebama NIS-a, jedne od najvećih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. To, između ostalog, obuhvata kompletan proces, rad na analizi korisničkih zahteva za robotizaciju, tehničku analizu i definisanje predloga tehničkog rešenja, sprovođenje odabranog RPA rešenja, njegovo testiranje, te održavanje i pružanje podrške krajnim korisnicima. Krajnji rezultat rada treba da budu robotizovani poslovni procesi koji će ubrzati realizaciju poslovnih aktivnosti i odmeniti ručni rad zaposlenih. Ukratko, tu ste da svojim vizijama, idejama i kreativnošću pronađete rešenja koja će doprineti povećanju efikasnosti u poslovnim procesima naše kompanije 🙂

  • Šta je RPA i šta tačno radi RPA Developer?

    RPA je proces korišćenja softverskih robota dizajniranih da obavljaju rutinske poslovne zadatke, koje inače obavlja čovek, ali se primenom ove tehnologije one završavaju brže, sa umanjenim šansama za greške i poboljšanom uslugom za korisnike. RPA podstiče efikasnost i omogućava zaposlenima da se angažuju na kreativnijim zadacima. RPA je jedna od najbrže rastućih industrija, te tako dovodi i do pojave novih profesija, poput RPA developera koji su sada potrebni našoj kompaniji.

    RPA developer je član softverskog tima koji se fokusira na dizajniranje robota za automatizaciju. Ipak, njegovi zadaci ne odgovaraju samo tipičnoj rutini softverskog inženjera, jer su za obavljanje ove uloge, pored poznavanja razvoja softvera, potrebne i veštine poslovnog analitičara i menadžera projekta. U zavisnosti od nivoa iskustva, RPA programer će biti odgovoran za programiranje stvarnih robota.

    Uz razvoj i ažuriranje softvera za automatizaciju i dizajniranje rasporeda svih procesa, u odgovornosti RPA developera spada i nadgledanje njihovog učinka i integracija sa ostatkom tehnologija kompanije.

    Kontrola toka procesa je još jedna od odgovornosti jer svaka automatizacija prati striktan redosled radnji koje robot mora da izvrši. RPA developeri identifikuju i razvijaju najefikasnije automatizovane procese za svaku poslovnu organizaciju i imaju za cilj povećanje efikasnosti toka posla, a to se radi čestim testiranjem RPA sistema.

  • Zašto RPA?

    Sve veći broj industrija, počev od zdravstva, bankarstva, proizvodnje, maloprodaje, telekomunikacija, usvaja tehnologiju robotske automatizacije procesa, primenjujući je u brojnim procesima kao što su generisanje faktura ili upravljanje zalihama. Raspon primene je zaista širok i kreće se od automatizovanih e-poruka, obrade zahteva, do pojednostavljenja tokova procesa ili poslovnih operacija.

    Svoje mesto ovaj sektor nalazi na svim listama top tech trendova za 2023. godinu. Što tehnologija bude bolja u budućnosti, to će je više kompanija i organizacija dodatno usvajati, stvarajući potrebu za još više RPA profesionalaca.

  • RPA u našoj kompaniji

    U 2020. godini NIS je započeo rad na aktivnostima na robotizaciji poslovnih aktivnosti kako bi optimizovao biznis procese i automatizovao one aktivnosti koje su bazirane na standardnim nepromenjivim pravilima. Na taj način, NIS doprinosi povećanju efikasnosti zaposlenih, bržem izvršenju aktivnosti i omogućuje im više vremena za bavljenje kreativnijim i produktivnijim poslovima. Ove izmene povećavaju zadovoljstvo zaposlenih, tačnost i kvalitet procesa, te smanjuju broj grešaka pri izvršavanju procesa. U NIS-u je do sada robotizovano više od 20 procesa, a u timu koji se bavi ovom aktivnošću trenutno je angažovano pet zaposlenih. U skladu sa biznis potrebama i razvoju RPA ovaj tim može da bude i proširen.

    I tu na scenu stupaš ti. NIS i njegov tim sa više od 11.000 zaposlenih, uvek je spreman da pruži šansu mladima jer ih vidi kao novu energiju za razvoj kompanije. Ukoliko si i ti spreman/a da učestvuješ u ovom izazovu, tu smo 🙂

U slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja u vezi sa programom NIS Calling Robotization, piši nam na hr.selekcija@nis.rs sa naznakom u subject-u maila „NIS Calling Robotization – pitanja“, a naš tim je tu sa svim odgovorima 🙂