Klub volontera

Volonterske aktivnosti Kluba volontera zasnovane su na potrebama društva, posebno građana u lokalnim zajednicama u kojima kompanija najviše posluje, sa idejom da se kroz međusobno razumevanje i davanje, održava dobra saradnja i pozitivna atmosfera.

  • 2018. godina

    Godinu osnivanja Kluba volontera, obeležila je realizacija volonterskih akcija usmerenih ka različitim ciljnim grupama, inicijativama i ciljevima.

    Tako su naši volonteri pored ostalog, dali podršku realizaciji različitih ekoloških inicijativa i bili angažovani na čišćenju izletišta na Fruškoj gori, uklanjanju otpada sa priobalja reke Tamiš, čišćenju prostora Petrovaradinske tvrđave, kao i uređenja Ade Huje.

    U čast obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije, na Ruskom nekropolju u Beogradu organizovana je velika volonterska akcija uređenja ruskog groblja. Akcija je realizovana u saradnji sa Ruskim domom i Podvorjem Ruske crkve u Srbiji.

    I tokom 2018. godine, članovi Kluba volontera nastavili su sa pružanjem podrške udruženju „Čepom do osmeha“, sakupljajući plastične čepove od ambalaže u Poslovnim centrima kompanije. Imajući u vidu da se plastični čepovi potom odvoze na reciklažu, a da se novčana sredstva dobijena na taj način usmeravaju u humanitarne svrhe, zaposleni učešćem u ovoj aktivnosti pomažu nabavku brojnih pomagala za kretanje i lakši život mladih osoba sa invaliditetom.

    Kako su deca uvek u fokusu društveno odgovornog delovanja kompanije NIS, volonteri su proveli jedan dan družeći se sa štićenicima Ustanove za decu i mlade u Sremčici, sa ciljem da im urede dvorište, sportske terene i oslikaju zid Ustanove.

    Trudili smo se da ne zapostavimo ni socijalno ugrožene sugrađane za koje smo sakupljali garderobu, dok su naši volonteri predvođeni poznatim uličnim umetnikom, svoj umetnički duh izrazili učešćem u akciji oslikavanja murala na zidu unutar zgrade Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, kao i zida jedne stanice za snabdevanje gorivom NIS-a, koja se nalazi na Novom Beogradu.

    Tradicionalnom akcijom prikupljanja novogodišnjih paketića, 2018. godine volonteri su obradovali decu koja se leče u Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu i u Kliničkom centru u Nišu, kao i štićenike SOS Dečijeg sela u Kraljevu.

  • 2019. godina

    Godinu je najlepše početi darivanjem, tako smo i mi 2019. godinu započeli akcijom „1000 paketića za 1000 dečijih osmeha“. Tokom ove akcije volonteri su se družili i uručili paketiće deci iz Udruženja „Deca su ukras sveta“, koje svoje aktivnosti realizuje sa ciljem poboljšanja uslova života dece i mladih sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom, a koji su smešteni u hraniteljskim porodicama.

    U želji da deci koja se leče u Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“ olakšaju period boravka u bolnici, volonteri su okrečili salu za hitan prijem pacijenata, dekorisali prostoriju za preoperativnu pripremu i prostor operacione sale, kako bi raznobojnim i dinamičnim tapetama skrenuli pažnju i relaksirali najmlađe pacijente.

    Ostajući dosledni opredeljenju da učestvuju u ekološkim inicijativama, članovi Kluba volontera pridružili su se akciji uređenja zelenih površina na centralnom dečijem igralištu u Kikindi, kao i akciji „Za novi, zeleniji Novi Sad“. Kompanija NIS i njeni volonteri, dobili su i priznanje za učešće u programu Pokrajinske Vlade „Za čistije i zelenije škole Vojvodine“. U okviru pomenutog programa volonteri su zajedno sa đacima Osnovne i srednje škole za decu sa posebnim potrebama „9. maj“ u Zrenjaninu uredili i oslikali sportski teren, dok su učenicima srednje škole „Dušan Vasiljev“ iz Kikinde održali predavanje na temu ekologije i upravljanja otpadom.

    Usmerenost ka očuvanju životne sredine sa plemenitim ciljem, volonteri su nastavili proširenom podrškom akciji „Čepom do osmeha“, pružajući i svojim potrošačima mogućnost da se pridruže akciji sakupljanja plastičnih čepova od ambalaže, odlaganjem istih u specijalne kutije na stanicama za snabdevanje gorivom.

    Imajući u vidu da aktivnosti Kluba volontera neretko počivaju na inicijativama zaposlenih iz različitih organizacionih delova kompanije, njihov potencijal naročito je došao do izražaja 2019. godine tokom realizacije internog volonterskog konkursa „Ulepšaj! Poduči! Obraduj“. Cilj konkursa bio je da volonteri kao nosioci projekata, samostalno osmisle koncept, kreiraju timove i realizuju akcije. Vrednost realizovanog konkursa prepoznata je i od strane stručne zajednice, usled čega je naša kompanija nagrađena Nacionalnom nagradom za volontiranje u kategoriji „Iskorak godine“ za 2019. godinu, koju tradicionalno dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv.

    Članovi Kluba volontera, podeljeni u timove učestvovali su i u velikoj jesenjoj akciji čišćenja Botaničke bašte „Jevremovac“, tokom koje su pored prikupljanja granja i lišća, zajedno sa zaposlenima Botaničke bašte i Instituta za botaniku bili angažovani na pripremi podloge za postavku trave s busenom, na prostoru koji je opredeljen za dečije igralište.

    Kako bi obogatili fond čuvene Aleksinačke gimnazije koja je jedna od najstarijih gimnazija u zemlji, članovi Kluba volontera prikupljali su udžbenike i stručnu literaturu na ruskom jeziku. Veliki broj zaposlenih odazvao se pozivu volontera i angažovao kako bi obezbedio što veći broj knjiga i priručnika, čime su naročito obradovali učenike srpsko-ruskog odeljenja ove obrazovne institucije.

    Velikoj akciji Nurdora „Pruži korak“ koja se zasnivala na konvertovanju koraka u dinare putem specijalno osmišljene aplikacije, priključilo se više od 300 naših zaposlenih iz različitih delova zemlje. Predvođeni generalnim direktorom kompanije volonteri su simboličnom šetnjom, od Poslovnog centra kompanije na Novom Beogradu do Univerzitetske dečije klinike, dali svoj doprinos prikupljanju sredstava za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu namenjenoj za smeštaj roditelja sa decom za vreme lečenja.

    2019. godinu, volonteri su priveli kraju tradicionalnom akcijom pakovanja novogodišnjih paketića, u kojoj je aktivno učešće uzelo i najviše rukovodstvo kompanije, kao i uprava i igrači KK Partizan. Ovoga puta slatki paketići uručeni su deci smeštenoj u ustanovama socijalne zaštite  „Kolevka“ u Subotici, „Spomenak“ u Pančevu, „Jefimija“ u Kruševcu, „Stanko Paunović“ u Negotinu i  „Duško Radović“ u Nišu.

  • 2020. godina

    Volonterski duh naših kolega bio je iznad izazova sa kojima smo se kao društvo suočili dolaskom virusa COVID-19, pa su tako i u godini proglašenja epidemije u našoj zemlji, zaposleni ostvarili preko 2000 volonterskih sati. Svojim aktivnostima u vanrednim okolnostima, članovi Kluba volontera pokazali su da solidarnost i empatija predstavljaju osnovni pokretač za pružanje pomoći i podrške.

    Karavan Kluba volontera je uz poštovanje svih epidmeijskih mera, obišao  zdravstvene ustanove  u Pančevu, Nišu, Kanjiži, Novom Bečeju, Požarevcu, Srbobranu, Kikindi, Žitištu, Čačku i Zrenjaninu, kojima je prethodno u okviru programa „Zajednici zajedno“ uručena vredna medicinska oprema. Tako su nakon uručenja NIS-ovih donacija u vidu sanitetskih vozila, stomatoloških stolica, oftalmoloških i ultrazvučnih aparata, kao i brojne druge opreme, volonteri posetili zdravstvene ustanove čije su prostorije i eksterijer obnovili farbanjem, krečenjem, postavljanjem zidne dekoracije i prozorskih folija, kao i ozelenjavanjem dvorišta i ulaza u ustanove.

     

    Akcije Kluba volontera takođe su bile usmerene na podršku najugroženijim kategorijama stanovništva, odnosno osobama starijim od 65 godina, kojima je tokom vanrednog stanja bila potrebna pomoć u obavljanju raznih svakodnevnih aktivnosti. Volonteri su iskoristili i svoje umeće i opremu koju poseduju, pa su tokom vanrednog stanja u našoj zemlji izrađivali i pamučne maske za stanovništvo, vizire za  zdravstvene radnike, a naše kolege iz Vatrogasne jedinice Kikinda, dale su svoj aktivan doprinos u sprečavanju širenja epidemije tako što su bili uključeni u dezinfekciju javnih površina u svom gradu.

    Uz podršku najvišeg rukovodstva naše kompanije koje rado i sve češće uzima aktivno učešće u volonterskim akcijama, organizovana je akcija pakovanja i uručenja “Jazak” vode, namenjene kovid bolnicama u Beogradu i Zrenjaninu imajući u vidu veliku potrebu za istom od strane pacijenata i zdravstvenih radnika, kao i ugroženim opštinama Ivanjica i Blace, koje su bile pogođene razornim poplavama nakon čega su ostale bez pijaće vode.

    Svesni činjenice da nemaju svi tu sreću da praznike dočekaju u okrilju porodice, naši zaposleni ni u izazovnim okolnostima nisu prekidali tradiciju, te su kao i svake Nove godine postali „pomoćnici“ Deda Mraza. Prikupljeni novogodišnji paketići 2020. godine bili su namenjeni deci iz prihvatilišta u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

  • 2021. godina

    Vođeni uverenjem da su humanost i empatija najviše ljudske vrednosti, članovi Kluba volontera kompanije NIS nastavili su svoju plemenitu misiju i u 2021. godini, pružajući podršku različitim ciljnim grupama našeg društva.

    U godini, u kojoj se i dalje zdravstveni sistem naše zemlje nalazi na prvoj liniji borbe protiv korona virusa, naša kompanija je prepoznala važnost urednog snabdevanja flaširanom vodom, kako zdravstvenog osoblja, tako i pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju širom zemlje. Vođeni time, nastavili smo da doniramo značajne količine vode „Jazak“ zdravstvenim ustanovama, dok su se neumorni volonteri kompanije pobrinuli za pakovanje i isporuku vode Opštoj bolnici Čačak i Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.  Takođe, u jednom od najtoplijih dana u godini, članovi Kluba volontera vršili su podelu „Jazak“ vode medicinskom i tehničkom osoblju Urgentnog centra, kao i pacijentima i posetiocima koji su se toga dana zatekli u krugu ove značajne zdravstvene ustanove.

    Kako je briga o deci u višegodišnjem fokusu društveno odgovornog poslovanja NIS-a, zaposleni su u želji da pruže različite vidove podrške najmlađim članovima naše zajednice, sa velikom dozom entuzijazma donirali svoje vreme i veštine.

    Svesni važnosti zdrave i pravilne ishrane tokom lečenja dece obolele od malignih bolesti, zaposleni kompanije NIS, prvi su volonteri koji su u NURDOR-ovoj bašti koja se nalazi na imanju „Bašta može svašta“ u Valjevskoj Kamenici, posadili organsko povrće i začinsko bilje. Sprovedenom akcijom, članovi Kluba volontera dali su svoj doprinos da ovi darovi prirode, zdravi i neprskani stignu do mališana u NURDOR Roditeljskim kućama.

    Kako bi početak nove školske godine učinili lepšim i lakšim za socijalno ugroženu decu i decu bez roditeljskog staranja, zaposleni kompanije  obezbedili su školsku opremu i pribor za više od 600 učenika. Korisnicima Prihvatilišta za decu Beograda, Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, zatim deci koja su uključena u život i rad na ulici i korisnici su usluga Svratišta za decu ulice u Beogradu i Svratišta za decu i mlade grada Novog Sada,  kao i mališanima bez roditeljskog staranja smeštenim u SOS Dečijem selu u Kraljevu, uručenjem paketa sa školskim priborom, volonteri su poželeli uspešnu novu školsku godinu.

    Takođe, u želji da učenici OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja“ u Vrdniku u lepšem i osveženom ambijentu započnu novu školsku godinu, članovi Kluba volontera okrečili su fasadu škole i dopremili im novu količinu flaširane vode „Jazak“, što je za školu od velikog značaja budući da objekat koristi samo tehničku vodu.

    U nameri da doprinesu unapređenju zaštite životne sredine, zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera u saradnji sa JKP Zelenilo Pančevo, u decembru mesecu zasadili su 500 stabala javorolisnog platana i srebrnolisnog javora u Rafineriji nafte Pančevo i njenoj okolini, u ukupnoj dužini od gotovo 2,5 kilometara. Ova ekološka akcija osim što će ulepšati deo Pančeva u kom se nalazi rafinerija, blagotvorno će uticati na kvalitet vazduha u ovom gradu.

    Naporima da podrže različite ranjive kategorije društva, ali i da doprinesu razvoju zajednice, članovi Kluba volontera NIS-a ostaće posvećeni i u narednom periodu.

  • 2022. godina

    Punih pet godina, radimo velike i važne stvari. Duh zajedništva, predanost i dela puna ljubavi, samo su mali deo kojim bismo mogli opisati velika srca volontera našeg Kluba. Puni humanosti i empatije, članovi Kluba volontera kompanije NIS su i u prethodnoj godini zablistali svojim aktivnostima i nastavili da ostvaruju svoju misiju pružajući ne samo podršku različitim ciljnim grupama, već i očuvanju naše okoline koja nam svaki uloženi napor višestruko vraća.

    Ponosni smo na sprovedene akcije i inicijative naših volontera, koji su pokazali visok nivo ekološke svesti i humanosti na delu i u 2022. godini, tokom koje je naš Klub postao bogatiji za 471 člana, zahvaljujući kojima danas naš Klub volontera broji više od 1900 vrednih članova. Prethodne godine realizovali smo jedanaest volonterskih akcija tokom kojih su naši volonteri donirali 679 volonterskih sati.

    U želji da najmlađe članove naše zajednice edukuje o značaju očuvanja zdrave životne sredine kao jednog od osnovnih ciljeva održivog razvoja, kompanija NIS je u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“ realizovala edukativni ciklus radionica „Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje!“ za više od 450 učenika osnovnih škola iz Niša, Kikinde, Kovilja, Čačka i Beograda. Učenici su, pored interaktivnih predavanja na temu reciklaže, imali priliku da zajedno sa članovima Kluba volontera učestvuju i u različitim kreativnim radionicama. Edukativnim aktivnostima Kluba volontera obuhvaćeni su i učenici starijeg uzrasta, te su tako vatrogasci NIS-a srednjoškolcima iz Kikinde održali predavanje na temu zaštite od požara i prevencije trovanja ugljen-monoksidom.

    Nakon realizacije edukativnog ciklusa, sadnjom lišćarskog i četinarskog drveća u Sentandrejskom parku u Novom Sadu, za čiju izgradnju je takođe Kompanija donirala sredstva, članovi Kluba volontera otpočeli su realizaciju različitih ekoloških akcija širom zemlje.

    Tako su, povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, naši vredni volonteri očistili priobalje reke Save na Adi Ciganliji i time nastavili tradiciju uređenja zelenih površina i popularnih izletišta.

    2022. godinu obeležio je i interni volonterski konkurs na temu zaštite životne sredine, koji smo sproveli pod nazivom „Promeni okolnosti u svojoj okolini“, u okviru kojeg su odabrani predlozi ekoloških akcija čiji su autori zaposleni Kompanije, dobili svu neophodnu podršku za realizaciju. Zahvaljujući izuzetnim inicijativama i angažovanju volontera, uredili smo deo nasipa u Bačkoj Palanci u okviru Parka prirode „Tikvara“, zatim u Banatskom Velikom Selu sproveli smo akciju „Ulepšajmo zajedno naše selo“ u okviru koje su vredni volonteri uredili i park u centru mesta i dodatno ga oplemenili sadnicama hrasta, dok smo na prostoru novoizgrađenog sportsko-rekreativnog centra u Kuli, zasadili sadnice crvenog javora.

    Realizaciju ekoloških aktivnosti nastavili smo obnovom dečje bašte lekovitog bilja i uređenjem dvorišta i hola zgrade Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, gde smo mališanima održali predavanje o važnosti reciklaže i čuvanja Zemlje, nakon čega smo zajedničkim snagama izrađivali saksije i sadili začinsko bilje. Sezonu ekoloških akcija, naši volonteri zatvorili su akcijom uređenja parka u Bloku 21 na Novom Beogradu, u kojem su obnovili parkovski mobilijar, uredili zelene površine i dodatno ih oplemenili novim sadnicama.

    Kruna naše volonterske godine bila je velika novogodišnja akcija, u okviru koje smo organizovali karavan koji je u okviru kampanje „Da se nove nade rode“ posetio 15 gradova i opština širom zemlje. Realizaciji ove izuzetne nacionalne kampanje, volonteri su dali dvostruki doprinos. Imajući u vidu da je kompanija NIS donirala 225 poklon paketa za prvorođene bebe u 2023. godini koji sadrže proizvode domaćih proizvođača neophodnih za negu i odevanje beba po izlasku iz porodilišta, volonteri su pakete dodatno obogatili doniranjem pelena za jednokratnu upotrebu, a ujedno su se i postarali da po petnaest paketa za prvorođene dečake i devojčice na vreme stignu do porodilišta u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu.

    Osim navedenih aktivnosti, u našoj kompaniji se tradicionalno organizuju i akcije dobrovoljnog davanja krvi, koje se počev od 2022. godine organizuju sistemski pod okriljem Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Jedinstvena sindikalna organizacija NIS. Zahvaljujući altruizmu i humanosti zaposlenih u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i Zrenjaninu, u osam akcija doborovoljnog davanja krvi prikupili smo gotovo 300 jedinica krvi, čime smo pružili  doprinos u stvaranju stabilnih rezervi krv u nadležnim transfuziološkim službama.

    Zajedno postižemo mnogo i radimo važne stvari, a NIS je ponosan na svoj Klub volontera koji svake godine, sa sve većim entuzijazmom, ljubavlju i željom ulazi u svaki projekat. Do sada smo donirali preko 6000 volonterskih sati i realizovali 68 akcija kojima smo podržali različite ranjive kategorije društva, doprineli razvoju zajednice i ekologije, stavili stotine osmeha ne samo na dečja lica, već i na lica naših sugrađana. Sa verom u bolje sutra, punog srca i raširenih ruku, radujemo se  volonterskim akcijama i u 2023. godini.

  • 2023. godina

    U godini u kojoj je obeležio svoj prvi jubilej, Klub volontera naše kompanije nastavio je da sprovodi svoju plemenitu misiju, pokazuje visok nivo društvene odgovornosti i pruža podršku osetljivim članovima naše zajednice. Već punih pet godina vredni članovi Kluba volontera NIS-a doniraju svoje vreme i veštine za dobrobit zajednice, te su samo u 2023. godini izdvojili bezmalo 42 dana, odnosno više od 1.000 sati volonterskog rada, za realizaciju akcija kojima menjamo okruženje na bolje.

    Tako je od osnivanja Kluba 2018. godine, više od 1.900 članova Kluba volontera realizovalo 77 akcija i u njih investiralo čak 7.300 volonterskih sati, čime su na delu pokazali visok nivo humanosti i brige za zajednicu u kojoj živimo i radimo. Važno je naglasiti i da se jedan deo akcija Kluba volontera  realizuje na inicijativu samih volontera, a projekti koji će biti sprovedeni biraju se na internom konkursu koji se u našoj kompaniji tradicionalno organizuje.

    U 2023. godini fokus Kluba volontera bio je usmeren na ekološke inicijative, kao i brigu i podršku deci i mladima kroz unapređenje uslova za njihov boravak u okviru različitih ustanova.

    U okviru saradnje koju naša kompanija neguje sa Dečjim selom „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici, volonteri su u  2023. godini ostvarili želje sa kojima su ih upoznala deca prilikom jedne od prethodnih poseta. Početkom proleća, štićenici Dečjeg sela dobili su bicikle i igračke i uživali u celodnevnom druženju sa našim kolegama, razmenjujući osmehe, dobro raspoloženje i najlepše emocije.

    Kako su u fokusu našeg Kluba volontera uvek deca i mladi, tako je treći interni volonterski konkurs realizovan pod simboličnim sloganom „Mali koraci za velike osmehe“ i bio usmeren  na podršku deci iz osetljivih kategorija. Rezultat sprovedenog konkursa je realizacija tri akcije u organizacijama čiji su korisnici deca. U okviru akcije „Za nove valjevske snove“ uređen je kutak za radno okupacione aktivnosti Udruženja za decu sa posebnim potrebama “Naši snovi“ u Valjevu, dok su u Kuršumliji volonteri uredili čekaonice dečjeg odeljenja Doma zdravlja Kuršumlija i oplemenili dvorište ove ustanove. Takođe, naši volonteri obradovali su i korisnike Udruženja roditelja osoba sa posebnim potrebama “Mi“ u Bačkom Petrovcu, koji na raspolaganju sada imaju bolje opremljen prostor i osveženo dvorište, opremljeno novim sportskim rekvizitima.

    I ove godine, nije izostala pažnja i volonterska podrška povodom početka nove školske godine. Tako su volonteri uredili učionicu Svratišta za decu i mlade Novog Sada. Ujedno, povodom obeležavanja početka akademske godine, organizovana je i akcija uređenja otvorene scene Doma kulture Studentskog grada, koja je zahvaljujući našim polaznicima programa za mlade NIS Calling i NIS Energy, zasijala punim sjajem.

    Akcije Kluba volontera, godinama unazad posvećene su aktivnostima čiji je cilj zaštita i očuvanje prirode, tako su se naši volonteri i ove godine sa zadovoljstvom odazvali pozivu da učestvuju u tradicionalnoj akciji „Radni dan za prirodu“, koja se realizuje sa ciljem uređenja područja Nacionalnog parka Fruška gora. Ova akcija sprovedena je u saradnji sa partnerima – Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i domaćinom akcije JP Nacionalni park Fruška gora. U akciji u kojoj je učestvovalo gotovo 200 volontera, ne samo da su uklonjene velike količine otpada, već je i ukazano na značaj razvoja ekološke svesti i odgovornog ponašanja prema životnoj sredini.

    Kao odgovoran član zajednice u kojoj poslujemo, donirali smo sredstva za obnovu Limanskog parka nakon oluja koje su tokom leta pogodile brojne zelene površine, parkove i šume na teritoriji grada Novog Sada, a svoj aktivan doprinos pružili su i članovi Kluba volontera učešćem u projektu „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“, u okviru kojeg je posađeno čak 145 sadnica, u cilju revitalizacije i sanacije Limanskog parka.

    Tradicionalnu prazničnu akciju, koju članovi Kluba Volontera NIS-a uvek očekuju sa puno nestrpljenja i želje da deci ulepšaju praznike, ovoga puta realizovali smo u saradnji sa Košarkaškim klubom Partizan, kako bi zajedničkim snagama pružili neophodnu podršku deci iz socijalno ugroženih kategorija. Na samom početku velike humanitarne akcije, KK Partizan je pozvao svoje navijače da na utakmicu protiv Italijanskog Virtusa donesu plišane igračke, nakon čega su na parket Arene ubacili čak 5.649 plišanih igračaka, čime smo svi skupa u svet poslali poruku o značaju humanosti i solidarnosti. Zahvaljujući ovoj velikoj humanitarnoj akciji, obezbeđena je neophodna zimska oprema za  gotovo 600 deceširom Srbije, dok su volonteri naše kompanije obezbedili neizostavan sastojak svakog praznika – slatkiše i grickalice.

    Pored volonterskih i filantropskih aktivnosti, altruizam i humanost na delu, naši zaposleni  demonstriraju i redovnim učešćem u akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje  u kompaniji organizuje Klub dobrovoljnih davalaca krvi Jedinstvene sindikalne organizacije NIS a.d. u saradnji sa nadležnim transfuzilioškim službama. Tako su tokom 2023. godine gotovo udvostručili broj doniranih jedinica krvi u odnosu na prethodnu godinu, obezbedivši čak 572 jedinice krvi, koliko je prikupljeno u 18 akcija sprovedenih u prostorijama kompanije u pet gradova.

    Naši dragoceni članovi Kluba volontera, i u periodu pred nama, nastaviće da sa jednakom količinom entuzijazma i posvećenosti pružaju pomoć i podršku onima kojima je potrebna, kako bi doprineli zajedničkom cilju – osnaživanju i razvoju zajednice i boljem životu njenih članova.