Менаџмент системи и сертификати

Наши сертификовани системи управљања гарантују да се наши процеси одвијају према стандардима

У Компанији је успостављен и сертификован интегрисани систем менаџмента (ИМС) у оквиру кога функционишу:

  • Систем менаџмента квалитетом у складу са захтевима стандарда ISO 9001:2015
  • Систем менаџмента животном средином у складу са захтевима стандарда ISO 14001:2015
  • Систем менаџмента безбедношћу и здрављем на раду у складу са захтевима стандарда ISO 45001:2018
  • Систем менаџмента енергијом у складу са захтевима стандарда EN ISO 50001:2018
  • Систем менаџмента имовином у складу са захтевима стандарда ISO 55001:2014, са обимом примене на технолошку опрему
  • Систем менаџмента безбедношћу хране у складу са захтевима стандарда EN ISO 22000:2018
  • Систем менаџмента безбедношћу друмског транспорта у складу са захтевима стандарда ISO 39001:2012

чијом применом се успешно остварују постављени циљеви. Ниво посвећености свих запослених ка примени и унапређењу ИМС је веома висок.

У основи система менаџмента ISO 9001 уграђени су и додатни специфични захтеви као што су CE знак за путне и полимермодификоване битумене (ISO 14023, ISO 12591), обезбеђење квалитета у производњи, складиштењу и дистрибуцији авио горива (EI JIG 1530), сертификат за одрживост биогорива у складу са ISCC EU стандардом са статусом „Trader with storage“, акредитација лабораторија (ISO 17025), акредитација инспекцијског тела типа Ц (ISO 17020), захтеви квалитета при заваривању (EN ISO 3834), употреба опреме у потенцијално експлозивној атмосфери- Ex заштита (EN 60079-19).

Сви примењени системи доприносе повећању нашег кредибилитета и јачању поверења наших пословних партнера.

Све своје активности у Компанији обављамо са настојањем да разумемо потребе и испунимо очекивања заинтересованих страна уз задовољење прописа и у складу са највишим стандардима пословања и захтевима тржишта.

У односима са заинтересованим странама негујемо сталну комуникацију, узајамно поверење, партнерство и отворени дијалог. Како је задовољење заинтересованих страна од највеће важности за нашу компанију инвестира се у технолошка унапређења и улаже се у програме за повећање компетенција и мотивације запослених у циљу подизања квалитета производа и услуга, повећања поузданости снабдевања енергијом и повећања енергетске ефикасности, смањења загађења животне средине, смањења ризика по здравље и безбедност запослених, повећања безбедности опреме и објеката и повећање поузданости и интегритета технолошке опреме.

Редовно се у Компанији прикупљају и анализирају подаци и информације ради демонстрирања погодности и ефективности интегрисаног система менаџмента, вредновања могућности за стално побољшавање и вредновање ефеката мера спроведених у оквиру процеса сталног побољшавања ефективности интегрисаног система менаџмента.

Побољшање ефикасности бизнис процеса у Компанији се, поред осталог, спроводи применом инструмената Lean Six Sigma који подразумева подизање перформанси посматраног бизнис процеса. Стално побољшавање ефективности и ефикасности интегрисаног система менаџмента је један од циљева наше Компаније.

НИС а.д. Нови Сад

НАФТАГАС Нафтни сервиси д.о.о

НАФТАГАС Технички сервиси д.о.о.

НАФТАГАС НТЦ д.о.о.

НИС МТО д.о.о. Београд (МТО)

НИС Петрол а.д. Београд