Заједница

Нови циклус програма „Заједници заједно“

08.07.2024.

Компанија НИС расписала је конкурс у оквиру свог програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ за финансирање пројеката у кључним локалним самоуправама у којима послује. Фокус овогодишњег циклуса је улагање у област обновљивих извора енергије, а НИС ће у подршку пројектима из ове области уложити 144,5 милиона динара.

Програм се реализује у 13 партнерских градова и општина широм Србије у којима компанија обавља значајан део својих пословних активности: Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Кикинда, Панчево, Зрењанин, Пожаревац, Кањижа, Србобран, Нови Бечеј, Житиште и Велико Градиште  у којима живи око 2,8 милиона грађана Србије. Институционални партнери компаније НИС у овогодишњем програмском циклусу су Министарство рударства и енергетике и Министарство заштите животне средине Републике Србије.

Овогодишњи циклус спроводи се под слоганом „Заједно за зелену енергију“ и подржаће пројекте усмерене на повећање производње „зелене“ енергије у циљу постизања вишег стандарда одрживости и одговорног односа према природним ресурсима, рaциoнaлизaциjу пoтрoшњe eнeргиje и стварање еколошки одговорног амбијента. На овај начин НИС настоји да, заједно са партнерским локалним самоуправама и надлежним министарствима, подстакне реализацију еколошких пројеката који ће допринети коришћењу соларне енергије за сопствену производњу електричне енергије постављањем соларних панела на објекте установа од јавног значаја, као што су образовне и здравствене установе, установе социјалне заштите, установе културе и спортске установе.

Пријаве на овогодишњи конкурс почињу 8. јула и трају до 13. септембра 2024. године до 16 часова, а услови и пропозиције конкурса објављени су на сајту компаније НИС, на линку https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ . О пројектима који ће бити подржани одлучује комисија, а резултати ће бити објављени током октобра текуће године.

Програм „Заједници заједно“ од 2009. године континуирано подржава развој локалних заједница и улаже у унапређење квалитета живота грађана у кључним областима: науке и образовања, јавног здравља и социјалне заштите, заштите животне средине, културе и спорта, са посебним фокусом на младе, што је у складу са слоганом компаније – „Будућност на делу“. До сада је само у оквиру овог програма реализовано 1136 различитих пројеката, у које је уложено више од 1,7 милијарди динара.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд